Cum să supravieţuiţi primului dans

Să recunoaştem, sunteţi un pic cam îngrijoraţi în ceea ce priveşte primul primul dans. Haideţi să eliberăm un pic fluturaşii din stomac, ajutându-vă cu câteva sfaturi utile asortate perfect acestei provocări.

wedding dance

Dacă nici unul dintre voi nu stă bine la capitolul dans, cel mai recomandabil este sa luaţi macăr câteva lecţii, în special dacă doriţi ca primul vostru dans să fie unul mai complex. Aţi putea în acest sens, să urmaţi un curs general de dans sau să apelaţi la un instructor particular care vă va pregăti o coregrafie specială adecvată stilului de dans si melodiei pe care le-aţi ales. Dacă aveţi un prieten care excelează la acest capitol şi vă poate ajuta să învăţaţi câteva mişcări, nu ezitaţi sa îi cereţi ajutorul. Un răspuns pozitiv din partea acestuia v-ar scuti de o cheltuială în plus.

Trebuie, de asemenea, să fiţi conştienţi că anumite stiluri de dans (şi aici mă refer la salsa, tango, fox, swing, vals etc) sunt dictate de muzică şi sunt mult mai complexe decât un simplu blues. Pentru aceste stiluri trebuie să luaţi lecţii de dans serioase de la instructori profesionişti şi să începeţi cu cîteva luni înainte de nuntă pregătirile şi coregrafia. Partea bună este că, în mod clar, îi veţi impresiona pe invitaţii voştri şi veţi stârni multe invidii în rândul cuplurilor prezente la eveniment.

Pentru a dansa împreună lejer şi fără a vă călca reciproc pe picioare, trebuie să inţelegeţi anumite reguli de aur ale dansului în pereche şi anume că întotdeauna domnul conduce iar perechea sa îl urmează. Bineînteles, se poate şi invers dar trebuie să cădeţi la un accord comun în legătură cu acest aspect. Este exact ca şi cu şofatul unei maşini, puteţi sta amândoi  în faţă dar doar unul poate conduce efectiv maşina.

weddingdance

Odată ce aţi ales melodia şi aţi identificat stilul de dans adecvat acesteia, nu vă simţiţi obligaţi să dansaţi pe întreaga melodie. Poate că nu aţi realizat până acum, dar, în general, majoritatea numerelor de dans profesioniste, durează maxim 3 minute. Dj-ul sau trupa contractată vă poate condensa sau edita melodia  sau poate crea un simplu efect de fade la un moment predeterminat. Asiguraţi-vă că cel/cei care se ocupă de sonorizare să ştie exact care sunt aşteptările voastre şi cum aţi gândit acest moment, în special în termeni de tempo (cât de repede trebuie redată melodia) şi de durată (cât timp trebuie să dureze melodia). Pentru un efect mai spectaculos şi un final emoţionant, vă sfătuiesc să apelati şi la artificii de podea, speciale pentru interior. Din experienţa mea, aceste „accesorii” ale primului dans ridică întotdeauna sala în picioare.

wedding dance

Pentru a evita surprizele neplăcute în ziua cea mare, repetaţi din timp. Acest lucru se traduce şi prin a încerca pe cît posibil sa dansaţi cu haine care să imite, în termeni de volum sau lungime, îmbrăcămintea din ziua nunţii. Probaţi din timp pantofii de nuntă pentru a întâmpina eventualele surprize si încercaţi să-i purtaţi în timpul repetiţiilor. În cazul în care pantofii viitoarei miresei nu permit o anumită lejeritate în dans, atunci este indicat să vă comandaţi pantofi speciali de dans sau sa găsiţi o pereche foarte comodă. Nu trebuie ca nimic să vă jeneze în acest moment. Repetaţi coregrafia şi dansaţi oricând este posibil şi în orice loc vă permite acest lucru: la petreceri, la nunta unor prieteni, în sufragerie, oriunde vă trece prin cap. Obişnuiţi-vă unul cu celălalt ca şi pereche de dans, încercaţi să transformaţi aceste repetiţii în momente vesele, relaxante şi intime, care să vă unească si apropie ca şi cuplu şi nu în momente stresante şi de reproş.

În final, puteţi sau nu să urmaţi sfaturile de mai sus. Important este ca melodia pe care o alegeţi să vă reprezinte ca şi cuplu, să vă placă şi să stârnească în voi anumite sentimente şi amintiri ştiute numai de voi. Bucuraţi-vă de acest moment şi fiţi mândrii de felul în care dansaţi. Trasformaţi emoţiile in unele pozitive şi nu ezitaţi să improvizaţi, mai ales dacă aţi uitat anumiţi paşi. Daţi startul unei petreceri de neuitat şi distraţi-vă, până la urmă ce a fost mai greu a trecut.

the love dance

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s